Rolcoating2018-03-29T15:47:12+02:00

Rolcoating

Als er vooral eisen worden gesteld aan het stofvrij maken van de ondergrond met goede reinigingseigenschappen en een hoge slijtvastheid, bijvoorbeeld in een magazijn of de garage van een woning, dan is een rolcoating een goede oplossing voor een lager budget. Een coatingvloer kan men vergelijken met een gietvloer, alleen is deze minder dik dan een gietvloer en daardoor voordeliger. Het is een laag die niet bladdert en ten opzichte van een betonverf afhankelijk van de keuze 3-10 x zo dik is.
Bij een coating zullen kleine oneffenheden in de ondergrond vaak zichtbaar blijven. Bij gietvloeren kan dat deels worden ondervangen door de grotere laagdikte en het zelfnivellerend vermogen van het product.

Voor meer informatie kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen. Klik hier voor meer impressies van gerealiseerd werk.

Bijna alle RAL kleuren worden geleverd.

RAL kleuren

Bij vloercoatings is het volgende onderscheid in laagdiktes te maken:

A. Rolcoatings tot ca. 100 μm droge laagdikte (worden tot de dunlaag/verfachtige systemen gerekend)

Deze coatingsystemen leveren géén toegevoegde waarde aan de mechanische belastbaarheid van de oorspronkelijke ondergrond. In bepaalde gevallen kan wel een verbeterde slijtvastheid en bestendigheid tegen chemicaliën worden bereikt, voor zover de coating niet mechanisch is beschadigd.

B. Rolcoating vanaf 250 μm tot 500 μm droge laagdikte (worden tot de meer bodyhoudende vloercoatings gerekend) en laagdiktes tussen 500 μm en 1000 μm (aangebracht met rakel en doorgerold, vormen een overgangsgebied tussen deze categorie en Gietvloeren).

Dit coatingsysteem biedt een geringe meerwaarde ten aanzien van mechanische belastbaarheid. De meerwaarde van het systeem ten aanzien van chemicaliënbelasting is aanzienlijk, mits het hierop is afgestemd.

rolcoating lagen

Heeft u een vraag neem dan contact met ons op en maak een afspraak.
Röntgenstraat 6, 3261 LK Oud-Beijerland
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag op afspraak. Wilt u advies? Maak dan een afspraak!
Tel:  0186 – 61 69 01,  info@unicavloeren.nl