Gietvloeren 2017-12-01T15:10:08+00:00

Gietvloeren

Wat is een Unica gietvloer?
Unica gietvloeren zijn kunststof vloersystemen die vloeibaar met de hand gegoten worden. Van origine zijn gietvloeren afkomstig uit de industrie, maar inmiddels hebben ze een vaste stek veroverd in de woonwereld. Unica gietvloeren zijn taai-elastische vloeren en geschikt voor woning, winkel en kantoren. De gietmassa wordt nat in nat tegen elkaar aangebracht. Op deze manier kunnen met gietvloeren de meest fantasievolle vormen en creaties worden gemaakt. Elke vloer is daarom een kunstwerk op zich.

Het is mogelijk om de gietvloer in een (mono) kleur toe te passen, maar doormiddel van het mixen van meerdere kleuren kunnen de meest fantasievolle vormen en creaties worden bereikt. Het zijn taai-elastische vloeren en geschikt voor woning, winkel en kantoren. De gietvloer wordt meestal in zijdeglans of mat afgewerkt. Voor ruimtes met een decoratief karakter wordt er gewerkt met polyurethaan gietvloeren. Deze gietvloeren zijn zacht en elastisch en daarom zijn deze vloeren zeer geschikt voor particulier gebruik. Door de zachtheid van deze vloer kunnen deze vloeren beter tegen krassen.

Voor ruimtes met een functioneel karakter worden epoxy gietvloeren toegepast. Deze vloeren zijn zeer hard en bedoeld als bescherming van de (betonnen) ondervloer tegen zware belasting van heftrucks, chemische belasting en thermische belasting. Doordat de vloer vloeistofdicht is, is hij gemakkelijk te onderhouden, aangezien stof en vuil zich moeilijk kunnen hechten aan de vloer. Bij deze vloer is de standaard afwerking glans maar dit kan naar ieders wens gewijzigd worden in een matte of anti-slip laag.

De eigenschappen van gietvloeren:
Naadloos en optisch verruimend, geschikt voor decoratieve en functionele toepassingen, geschikt voor vloerverwarming, hoge druk en buigsterkte, sterk en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, bestand tegen diverse chemicaliën, brandveilig, waaier aan kleuren, kan antislip afgeleverd worden.

 

In onze showroom kunt u nader kennismaken met het assortiment en de diverse mogelijke kleurencombinaties. U kunt ook een eigen kleurencombinatie maken van de vloer die bij uw specifieke interieur past. Hiervan kunt u een kleurstaal laten maken die u thuis rustig kunt bekijken en vergelijken met bijvoorbeeld de gordijnen en de meubels. De kleurkeuze wordt altijd gedaan aan de hand van een monster. Bij uw keuze staan wij u te allen tijde graag terzijde.

Als u alvast wat inspiratie wil opdoen, kunt u onze kleurenwijzer gebruiken.

RAL kleuren

Onderhoud Unica gietvloeren
Verwijder droog en los vuil met een zachte bezem of stofzuiger met borstel. Verwijder gebroken glas, stenen, gruis e.d onmiddellijk en doof geen sigaretten op de vloer. Klevend vuil kan door schrappen worden verwijderd. Doe dit wel zorgvuldig, bij een gietvloer of coating kunnen krassen erg storend zijn.
Voor de natte reiniging de vloer eerst stofzuigen. Gebruik voor een natte reiniging een oplossing van koud water en Ultra vloeibaar vanaf 1:50. Eventuele gummistrepen (schoen- schopstrepen en bandensporen) vooraf insprayen met Ultra en verwijderen met een sponsje. Wij adviseren om het vuile water op te zuigen met een waterzuiger zodat het vuil daadwerkelijk verwijderd wordt. Gebruik bij sterk vervuilde vloeren voor het schrobben een rode doudlebug. Grotere oppervlaktes kunnen het beste met een schrobzuig machine worden gereinigd.
Nb. Nooit met een droge borstel/padschijven een droge kunststofvloer schrobben.

Soort vloer
Dunne Gietvloer Gietvloer Dikke gietvloer
Vloerdikte ± Van 1 tot 1,5 mm Van 2 tot 3 mm Meer dan 3 mm
Gewicht per m2 1 tot 1,5 kg 2 tot 3 kg Meer dan 3 kg

Unica vloeren zijn geschikt voor woningen, kantoren, winkels, scholen, openbare ruimtes, showrooms en grote projecten

Heeft u een vraag over deze vloer neem dan contact met ons op en maak een afspraak.
Röntgenstraat 6, 3261 LK Oud-Beijerland, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag op afspraak. Wilt u advies? Maak dan een afspraak!
Tel:  0186 – 61 69 01,  info@unicavloeren.nl