Gietvloeren

Unica gietvloeren hebben eindeloze mogelijkheden in zowel zakelijke als woonruimtes.

Unica gietvloeren zijn kunststof vloeren die vloeibaar aangebracht worden en naadloos en zelfnivellerend zijn. Ze zijn verkrijgbaar in epoxy- en polyurethaanharsvarianten, waarbij de epoxy gietvloer harder en slijtvaster is en geschikt is voor zwaar gebruik, zoals in magazijnen en werkplaatsen. De PU gietvloer is geschikter voor decoratieve ruimtes. 

De PU gietvloer als canvasdoek voor je interieur

De gietvloer is oorspronkelijk afkomstig uit de industrie, maar heeft ook een vaste plaats veroverd in de woonwereld vanwege zijn minimalistische uitstraling en de vele mogelijkheden die hij biedt. Hij is populair in woningen met een industriële of minimalistische inrichting, maar ook in winkels en kantoren. En dat is niet zonder reden! De PU gietvloer is naadloos en biedt een rustgevende en minimalistische basis voor ieder interieur. Hierdoor past deze vloer bij iedere inrichting is daarom ook een geliefde keuze onder architecten en designers. Door de neutrale uitstraling biedt de vloer vrijheid om met andere materialen te spelen, waaronder meubels of sterke architecturale kenmerken.

Kleur en uitvoering

Een nieuwe vloer kiezen is niet zomaar even iets. Het gaat immers om je persoonlijke leef- of werkomgeving en we willen graag voor iedere wens en stijl een passende mogelijkheid creëren. Het is mogelijk om de gietvloer in een (mono) kleur toe te passen, maar door middel van het mixen van meerdere kleuren kunnen de meest fantasievolle vormen en creaties worden bereikt. Unica biedt een breed scala aan kleuren en afwerkingen voor de gietvloer, waaronder mono-kleuren, betonlook, stone wash effecten en flakes. De vloer is verkrijgbaar in zijdeglans, mat of supermat afwerking.

NOA afbouwgarantie

Decoratieve ruimtes

Voor decoratieve ruimtes biedt Unica polyurethaan gietvloeren aan, die afhankelijk van het type min of meer elastisch zijn en geschikt voor woningen, winkels, showrooms, praktijkruimtes, kantoren en gezondheidscentra.

Dit type gietvloer is verkrijgbaar in verschillende hardheden, van harde en taai-elastische vloeren tot zachte en blijvend elastische vloeren. Een taai-elastische variant met een hardheid van shore D60 is voor zwaarder belaste ruimtes en niet kleurecht. De varianten met hardheid van shore D50 en D30 zijn UV stabiel en geschikt voor lichte kleuren. De laatste variant is zeer comfortabel, heeft een verhoogd loopcomfort en zorgt ervoor dat contactgeluiden worden verminderd en omgevingsgeluiden worden onderdrukt. Dit alles is een stukje maatwerk. Unica kan u helpen bij het maken van de juiste keuze!

Functionele ruimtes

Voor ruimtes met een functioneel karakter zijn Unica epoxy gietvloeren de juiste keuze. Unica epoxy gietvloeren zijn geschikt voor toepassing in productieruimtes, magazijnen, garages, werkplaatsen, technische ruimtes en winkels.

Deze vloeren zijn zeer hard en bedoeld als bescherming van de ondervloer tegen zware belasting van heftrucks, chemische belasting en thermische belasting. Ze zijn vloeistofdicht, makkelijk te onderhouden en hebben een glanzende afwerking, maar deze kan naar wens worden aangepast naar zijdeglans of mat. De vloer kan ook worden voorzien van een anti-slip laag.

 

De eigenschappen van gietvloeren:

  • Vloeistofdicht en naadloos voor een ruimtelijk effect
  • Slijtvast en UV-stabiel (afhankelijk van het type)
  • Onderhoudsarm en -vriendelijk
  • Goed chemicaliënbestand, oplosmiddelvrij en emissiearm
  • Toepasbaar met vloerverwarming

 

Reiniging

Verwijder droog en los vuil met een zachte bezem of stofzuiger met borstel. Verwijder gebroken glas, stenen, gruis e.d. onmiddellijk en doof geen sigaretten op de vloer. Klevend vuil kan door schrappen worden verwijderd. Doe dit wel zorgvuldig, bij een gietvloer of coating kunnen krassen erg storend zijn.

Voor de natte reiniging de vloer eerst stofzuigen. Gebruik voor een natte reiniging een oplossing van koud water en Ultra vloeibaar vanaf 1:50. Eventuele gummistrepen (schoen- schopstrepen en bandensporen) vooraf insprayen met Ultra en verwijderen met een sponsje. Wij adviseren om het vuile water op te zuigen met een waterzuiger zodat het vuil daadwerkelijk verwijderd wordt. Gebruik bij sterk vervuilde vloeren voor het schrobben een rode doudlebug. Grotere oppervlaktes kunnen het beste met een schrobzuigmachine worden gereinigd.

Nb. Nooit met een droge borstel/padschijven een droge kunststofvloer schrobben.

Preventieve maatregelen

Een preventieve maatregel ter voorkoming van aanhechting van vuil en vocht, is het plaatsen van geschikte en voldoende entreevoorzieningen. Meer informatie hier over op onze pagina Schoonloopmatten of op de site: Storax.  Onder tafels, stoelen en bureaustoelen adviseert Unica u geëigende doppen, glijders of wielen toe te passen die krassen tegengaan. Meer informatie hier over op onze pagina Beschermdoppen. Bij intensieve belasting van de gietvloer met zwenkwielen adviseert Unica om  een geëigende beschermingsplaat (bijv. polycarbonaat) onder de zwenkwielen te plaatsen.

Meer informatie over Unica Gietvloeren?

Wilt u meer informatie over onze Unica gietvloeren? Neem gerust contact met ons op via het algemene nummer: 0186-616901 Ook kunt u ons mailen voor meer via: info@unicavloeren.nl of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, troffelvloeren, gietvloeren en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 5 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,6 op basis van 5 reviews