Gietvloeren

Unica gietvloeren hebben eindeloze mogelijkheden in zowel zakelijke als woonruimtes.

Ontdek de naadloze en strakke uitstraling van Unica gietvloeren. Deze kunststof vloeren worden vloeibaar aangebracht en zijn verkrijgbaar in zowel epoxy- als polyurethaanharsvarianten. De epoxy gietvloer is bij uitstek geschikt voor intensief gebruik, zoals in magazijnen en werkplaatsen, vanwege zijn hardheid en slijtvastheid. De PU gietvloer is daarentegen perfect voor decoratieve ruimtes en biedt een elegante en warme uitstraling.

De PU gietvloer als canvasdoek voor je interieur

Met een Unica PU gietvloer heb je niet alleen een naadloze en strakke basis voor je interieur, maar ook een canvasdoek waarop je al je creativiteit kunt uiten. Oorspronkelijk ontworpen voor de industrie, heeft de PU gietvloer zijn weg gevonden naar de interieurwereld vanwege zijn minimalistische uitstraling en vele mogelijkheden. De vloer is bijzonder geschikt voor woningen met een industriële of minimalistische inrichting, maar kan ook worden toegepast in winkels en kantoren. Architecten en designers zijn dol op de Unica PU gietvloer vanwege zijn neutrale uitstraling die vrijheid biedt om met andere materialen te spelen, zoals meubels of sterke architecturale kenmerken.

Kleur en uitvoering

Bij Unica vloeren begrijpen we dat het kiezen van de juiste vloer een belangrijke beslissing is, want het gaat tenslotte om de uitstraling van jouw leef- of werkomgeving. Daarom bieden wij een breed scala aan kleuren en afwerkingen voor onze gietvloeren, waaronder mono-kleuren, betonlook, stone wash effecten en flakes. Of je nu een rustige en neutrale uitstraling wilt, of juist een levendige en creatieve vloer wenst, bij Unica hebben we voor iedere stijl en smaak een passende mogelijkheid. Onze gietvloeren zijn verkrijgbaar in zijdeglans, mat of supermat afwerking en bieden eindeloze opties om jouw vloer helemaal naar wens samen te stellen.

NOA afbouwgarantie

Decoratieve ruimtes

Voor decoratieve ruimtes biedt Unica een breed scala aan polyurethaan gietvloeren. Deze zijn geschikt voor woningen, winkels, showrooms, praktijkruimtes, kantoren en gezondheidscentra. Afhankelijk van het type, biedt Unica verschillende hardheden aan, van harde en taai-elastische vloeren tot zachte en blijvend elastische vloeren. De varianten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, en kunnen worden aangepast aan uw wensen en stijl. Unica kan u adviseren bij het maken van de juiste keuze!

Functionele ruimtes

Een functionele ruimte vraagt om een functionele vloer. Dat is precies waar Unica epoxy gietvloeren in uitblinken. Ze zijn hard, vloeistofdicht en bestand tegen zware belasting van bijvoorbeeld heftrucks en chemische stoffen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor productieruimtes, magazijnen, garages en technische ruimtes. Naast hun praktische eigenschappen hebben epoxy gietvloeren ook nog eens een mooie glanzende afwerking, die desgewenst kan worden aangepast naar zijdeglans of mat en zelfs voorzien kan worden van een anti-slip laag. Zo voldoen ze niet alleen aan functionele eisen, maar zijn ze ook nog eens esthetisch verantwoord.

 

De eigenschappen van gietvloeren:

  • Vloeistofdicht en naadloos voor een ruimtelijk effect
  • Slijtvast en UV-stabiel (afhankelijk van het type)
  • Onderhoudsarm en -vriendelijk
  • Goed chemicaliënbestand, oplosmiddelvrij en emissiearm
  • Toepasbaar met vloerverwarming

 

Reiniging

Het is belangrijk om de vloer regelmatig te reinigen om hem in goede conditie te houden. Droog vuil kan worden verwijderd met een zachte bezem of stofzuiger met borstel. Schrap klevend vuil zorgvuldig weg om krassen te voorkomen. Vermijd het doven van sigaretten op de vloer en verwijder gebroken glas, stenen en gruis onmiddellijk.

Voor een natte reiniging is het aan te raden om de vloer eerst te stofzuigen. Gebruik vervolgens een oplossing van koud water en Ultra vloeibaar vanaf 1:50. Eventuele gummistrepen (schoen- schopstrepen en bandensporen) kunnen worden verwijderd door deze vooraf in te sprayen met Ultra en vervolgens met een sponsje te verwijderen. Bij sterk vervuilde vloeren kan een rode doudlebug worden gebruikt om te schrobben. Voor grotere oppervlakken is het het beste om een schrobzuigmachine te gebruiken.

Het is belangrijk om nooit met een droge borstel/padschijven een droge kunststofvloer te schrobben. Dit kan krassen veroorzaken. We raden aan om het vuile water op te zuigen met een waterzuiger om vuil daadwerkelijk te verwijderen.

Preventieve maatregelen

Een preventieve maatregel ter voorkoming van aanhechting van vuil en vocht, is het plaatsen van geschikte en voldoende entreevoorzieningen. Meer informatie hier over op onze pagina Schoonloopmatten of op de site: Storax.  Onder tafels, stoelen en bureaustoelen adviseert Unica u geëigende doppen, glijders of wielen toe te passen die krassen tegengaan. Meer informatie hier over op onze pagina Beschermdoppen. Bij intensieve belasting van de gietvloer met zwenkwielen adviseert Unica om  een geëigende beschermingsplaat (bijv. polycarbonaat) onder de zwenkwielen te plaatsen.

Meer informatie over Unica Gietvloeren?

Met een Unica gietvloer haalt u niet alleen een duurzame en functionele vloer in huis, maar ook een echte eyecatcher die uw interieur compleet maakt. Kies voor kwaliteit en stijl met Unica gietvloeren. Neem  contact met ons op via het algemene nummer: 0186-616901 Ook kunt u ons mailen voor meer via: info@unicavloeren.nl of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Projecten met een Unica gietvloer

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews