Vloercoating

Wat is een Unica High build vloercoating?

Indien er specifieke eisen bestaan voor het grondig stofvrij maken van de ondergrond, in combinatie met uitstekende reinigingseigenschappen en een hoge mate van slijtvastheid, biedt een Unica High Build vloercoating een kostenefficiënte oplossing. Deze rolcoating vloeren vinden hun toepassing in diverse omgevingen, waaronder industriehallen, werkplaatsen, opslagruimtes, garages, fabrieken, magazijnen, productiehallen en bouwmarkten. Een High Build vloercoating vertoont overeenkomsten met een gietvloer, maar is dunner van aard, wat resulteert in een budgetvriendelijkere optie. Deze laag vertoont geen afbladdering en kan, afhankelijk van de keuze, 3-10 keer dikker zijn dan traditionele betonverf.

Hoewel een vloercoating op bijna elk type ondergrond kan worden aangebracht, komt dit type vloer het meest tot zijn recht op cement-, beton- en anhydrietgebonden ondervloeren. Vaak is een voorbereidende mechanische bewerking van de vloer vereist, zoals schuren, slijpen of stralen. Het is belangrijk op te merken dat kleine onregelmatigheden in de ondergrond bij een coating mogelijk zichtbaar blijven. In het geval van gietvloeren kunnen deze deels worden geminimaliseerd door de grotere laagdikte en het zelfnivellerende vermogen van het product. Voor verdere informatie zijn wij altijd beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

NOA afbouwgarantie

Soorten vloercoatings

Bij vloercoatings is het volgende onderscheid in laagdiktes te maken:

 

 • A. Vloercoatings tot ca. 100 μm droge laagdikte (worden tot de dunlaag/verfachtige systemen gerekend). Deze coatingsystemen leveren géén toegevoegde waarde aan de mechanische belastbaarheid van de oorspronkelijke ondergrond. In bepaalde gevallen kan wel een verbeterde slijtvastheid en bestendigheid tegen chemicaliën worden bereikt, voor zover de coating niet mechanisch is beschadigd.
 • B. Vloercoating vanaf 250 μm tot 500 μm droge laagdikte (worden tot de meer bodyhoudende vloercoatings gerekend) en laagdiktes tussen 500 μm en 1000 μm (aangebracht met rakel en doorgerold, vormen een overgangsgebied tussen deze categorie en Gietvloeren). Dit coatingsysteem biedt een geringe meerwaarde ten aanzien van mechanische belastbaarheid. De meerwaarde van het systeem ten aanzien van chemicaliënbelasting is aanzienlijk, mits het hierop is afgestemd.

Het bijzondere aan epoxy vloercoating is dat er aan de al bestaande eigenschappen nog extra kenmerken toegevoegd kunnen worden. 

 • Antislip: De keuze daarvoor kan gemaakt worden om de vloer veiliger te maken. Als er vloeistof op een gladde vloer ligt, zorgt dat geheid voor ongelukken. Met antislip kan dat voorkomen worden. 
 • ESD:  Zo kan de epoxy vloercoating ook in een ESD ruimte een uitstekende keuze zijn, want de vloer kan antistatisch worden uitgevoerd. 
 • Decoratief:  Door een matte  toplaag aan te brengen krijgt de coating een strakker uiterlijk, een duurzame bescherming  en vermindert de aanhechting van vuil. 

 

Indien gewenst kunnen we ook de belijning aanbrengen, of pictogrammen (pijlen, mannetjes, etc.). 

 

Eigenschappen Unica High build vloercoating: 

 • Gemakkelijk in onderhoud; 
 • Sterk en slijtvast, 
 • Vloeistof dichte voorziening 
 • Naadloos; 
 • Voor elke toepassing een geschikt systeem; 
 • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk; 
 • Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren. 

Toepassingen

High build vloercoating is veelzijdig inzetbaar en geschikt voor een breed scala aan locaties, waaronder industriële hallen, werkplaatsen, opslagruimtes, garages, fabrieken, magazijnen, productiehallen en bouwmarkten.

Het is belangrijk om te beseffen dat machines, zwaar materieel en chemicaliën aanzienlijke schade kunnen veroorzaken aan bedrijfsvloeren. Daarom is het essentieel om zorgvuldig na te denken over de keuze van uw vloer. High build vloercoating is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van lichte tot halfzware belasting en biedt uitstekende bescherming in dergelijke omgevingen.

Meer informatie over Unica vloercoating?

Wilt u meer informatie over onze Unica rolcoating vloeren? Neem gerust contact met ons op via het algemene nummer: +31(0)186 – 616 901 Ook kunt u ons mailen voor meer via informatie: info@unicavloeren.nl of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Projecten met een Unica High Build Vloercoating

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 17 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 17 reviews