Voorbereiding

Voorbehandeling van vloeren

Door de variëteiten en unieke mogelijkheden van kunststoffen zijn onze naadloze vloeren aan te brengen op een zeer groot aantal ondergronden. Omdat elke soort ondergrond zijn eigen kenmerken en eigenschappen heeft, wordt de betreffende ondervloer met een speciaal daarvoor ontwikkelde primer of impregneer voorbehandeld. Voor houten ondergronden wordt een primer toegepast die door het elastische karakter als een membraan werkt. Daarnaast worden diverse vloeren vooraf mechanisch bewerkt en kunnen wij diverse reparaties verrichten. Unica vloeren kunnen ook over een intacte tegel- of plavuizen vloer gelegd worden, zodat u een hoop hak- en breekwerk bespaard blijft.

 

Bij Unica Vloeren kunt u ook terecht voor de egalisatie van uw vloeren..
Voor het renoveren of repareren van uw vloer gebruiken wij kwalitatief hoogwaardige producten. De benodigde aanpak en werkzaamheden verschillen per project en zijn afhankelijk van de conditie van de huidige vloer. Indien nodig kunnen wij de vloer vooraf egaliseren met cementgebonden mortels, kunststofgebonden mortels en/of schraplagen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing.

NOA afbouwgarantie

Soorten ondergronden

Zand-cement en anhydriet

Nieuwe dekvloeren dienen minstens 28 dagen oud te zijn en te zijn gelegd in een goed geventileerde ruimte met een normale relatieve vochtigheid. Het is beter om de vuistregel aan te houden van 1 week droogtijd per cm laagdikte van de dekvloer. De vochtigheid van de zand-cement dekvloer mag maximaal 5% bedragen en bij anhydriet vloeren mag de vochtigheid maximaal 0,5% bedragen. Voor anhydriet vloeren is het belangrijk dat deze grondig zijn geschuurd. Wij kunnen deze service ook voor u verzorgen.

 

Tegels en Plavuizen

Voor het aanbrengen van grindtapijt of een troffelvloer dienen losse tegels en voegen te worden verwijderd. Vervolgens wordt de vloer voorbehandeld door middel van stofvrij schaven of stralen, afhankelijk van de situatie. Kleine oneffenheden zoals voegen worden tijdens de applicatie van het grindtapijt of de troffelvloer geëgaliseerd. Voor andere vloeren kunnen wij de vloer voor u egaliseren.

 

Houten ondervloeren

Grindvloeren, troffelvloeren en marmerstone vloeren kunnen ook op een houten vloer worden aangebracht, mits deze stabiel is. Een niet verende houten vloer dient vooraf gestabiliseerd te worden met watervast verlijmd plaatmateriaal en volledig te worden geschroefd in een raster. Meer informatie over deze voorbereiding geven wij altijd bij de opdrachtbevestiging.

 

Nieuwbouw en verbouw

Om mogelijke schade door werking van de ondervloer zoveel mogelijk te beperken bij de bouw van een nieuwe woning of aanbouw, adviseren wij u om tijdig de bouwer te informeren over mogelijke oplossingen, zoals het aanbrengen van een krimpnet in de dekvloer. Daarnaast zijn er ook interessante additieven beschikbaar die aan de dekvloer kunnen worden toegevoegd. Onze adviseurs kunnen u hierover meer informatie geven en u helpen bij het maken van de juiste keuzes.

De condities

Gegevens ondergrond

In principe is op alle minerale ondergronden een goede hechting te realiseren. De ondergrond dient voldoende droog te zijn en moet een minimale hechtsterkte hebben van 1,5 N/mm2. De ondergrond moet verder voldoende draagkrachtig en stijf zijn. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen als u er zeker van wil zijn dat uw ondervloer geschikt is voor een goede hechting.

De vereiste sterkteklasse bedraagt voor een:

  • Betonnen ondergrond tenminste B 25;
  • Zand-cement dekvloer tenminste D 15;
  • Calciumsulfaat gebonden dekvloer tenminste GD 12 (Anhydriet)

Het oppervlak moet vrij zijn van losse delen, vocht, vet, stof en andere bestanddelen die nadelig kunnen zijn voor de hechting van de kunststofgebonden vloerafwerking.

 

Temperatuur

Tijdens de werkzaamheden dient de vloertemperatuur minimaal 10°C te zijn en de omgevingstemperatuur 20°C. De relatieve luchtvochtigheid in de ruimtes waar het grindtapijt wordt aangebracht mag gedurende, en minimaal 2 dagen na het aanbrengen, niet hoger zijn dan 75%. Tijdens deze periode mag er ook geen condensvorming optreden op de vloer.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het treffen van een juiste voorbereiding? Neem gerust contact met ons via het algemene nummer: 0186-616901. Ook kunt u ons mailen voor meer via: info@unicavloeren.nl of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews