Marmerstone

Wat zijn Unica Marmerstone vloeren?

Unica Marmerstone bestaat uit speciaal geselecteerde marmersoorten en een transparant oplosmiddelvrij bindmiddel. Het marmer komt rechtstreeks uit de natuur en wordt gemaakt van grote marmerblokken die gebroken worden. Na het breken van deze brokken natuursteen worden de stukken marmer getrommeld om de scherpe kanten er vanaf te halen. Unica Vloeren levert 25 basiskleuren die alleen uit de natuurlijke kleur van marmer zijn samengesteld. Door het natuurlijke karakter zijn kleurverschillen mogelijk. Bij toepassing dient men hier rekening mee houden. Het is mogelijk verschillende basiskleuren te mixen voor een extra effect. De steenmaat kunt u ook zelf bepalen. De korrels variëren van 1-4 mm, 4-6 mm en 6-12 mm.

 

Marmerstone vloeren zijn luxe en duurzaam

Marmerstone vloeren zijn vergelijkbaar met grindvloeren en hebben dezelfde eigenschappen. Unica Marmerstone kent een luxe, maar eveneens een natuurlijke uitstraling. Het marmerstone voelt minder koud aan dan stenen vloeren en is ook op blote voeten prettig beloopbaar. Het heeft de warme uitstraling van vloerbedekking. Omdat marmerstone naadloos van plint tot plint wordt gelegd, zorgt het voor een optisch verruimend effect waardoor elke kamer een stuk groter lijkt. De vloer is verder niet krasgevoelig, is veilig stroef en zorgt voor een prettiger akoestiek dan andere harde vloeren. Bovendien is het bijzonder duurzaam en bezit de vloer daardoor een langdurige, natuurlijke schoonheid”.

NOA afbouwgarantie

De eigenschappen van marmerstone vloeren

Door de vele mogelijkheden in samenstelling, afwerkingen en de gunstige eigenschappen zijn Unica Marmerstone vloeren geschikt voor ruimtes met een representatief karakter in de woning- en utiliteitsbouw (showrooms, kantoren etc.) en aan te brengen op vele soorten ondergronden.

  • Slijtvast, sterk en duurzaam: Marmerstone vloeren zijn slijtvast, kleurvast (bij uitvoering PU), sterk en hebben een lange levensduur.
  • Naadloos: Marmerstone vloeren zijn naadloos en zorgen optisch voor een verruimend effect. Ze zijn hierdoor tevens makkelijk te combineren met meubels en stralen meer rust uit ten opzichte van vloeren met naden.
  • Geluidsabsorberend: De marmerstone vloer zorgt voor een prettiger akoestiek dan andere harde vloeren. De open structuur en de bijzondere samenstelling zorgen voor een geluidsabsorberend effect.
  • Onderhoudsvriendelijk: Een Unica marmerstone vloer is heel makkelijk te reinigen en heeft als voordeel dat stofdeeltjes op onzichtbare wijze tussen de korrels verdwijnen. U ontvangt na het aanbrengen van de marmerstone vloer een uitgebreid onderhoudsadvies. Verder zijn er bij Unica Vloeren diverse onderhoudsproducten verkrijgbaar, zoals cleaners en waterzuigers.

 

Soorten marmerstone

Marmerstone kan worden aangebracht in 25 prachtige natuurlijke kleuren en in diverse korrelgroottes. De korrelgrootte van Marmerstone is afhankelijk van de toepassingseisen: hoe groter de belasting en de vervuiling, hoe kleiner de korrel. In de standaard uitvoering is Marmerstone een epoxy gebonden vloer. Er is ook een speciale uitvoering samengesteld met een bindmiddel op basis van polyurethaan. Marmerstone PU is speciaal ontwikkeld voor de vloeren in lichte tinten en voor buitentoepassingen. Dit bindmiddel heeft een zeer goede resistentie tegen vergelen en krijten door UV-licht t.o.v. de traditioneel toegepaste epoxy gebonden systemen. Marmerstone PU heeft tevens een beduidend hogere flexibiliteit en gunstige geluidabsorptie coëfficiënt. De algehele sterkte is minder dan epoxy gebonden systemen.

Gaat er eens een kop koffie of een glas wijn om, dan is het gebruik van een borstel en lauw water voldoende om de vlek te verwijderen. Ideaal, en niet alleen voor gezinnen met kinderen! Eén of twee keer per jaar moet het Marmerstone grondiger gereinigd worden: eerst met een neutraal schoonmaakmiddel en water, waarna een alleszuiger het vocht opzuigt, de vloer nagespoeld wordt en weer droog gezogen. U kunt dit eenvoudig zelf doen, als u beschikt over een alleszuiger. Omdat niet elke waterzuiger en/of cleaner goede resultaten heeft, zijn er diverse onderhoudsproducten bij Unica verkrijgbaar. Wij adviseren u daarom ook hiervan gebruik te maken. Natuurlijk ontvangt u na het aanbrengen van de vloer een uitgebreid onderhoudsadvies.

 

Meer informatie over Unica marmerstone vloeren?

Wilt u meer informatie over onze Unica marmerstone vloeren? Neem gerust contact op met ons via het algemene nummer: +31(0)186 – 616 901. Ook kunt u ons mailen voor meer via: info@unicavloeren.nl of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 17 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 17 reviews