Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig algemene en praktische vragen over o.a. grindvloeren, troffelvloeren en gietvloeren. De vragen die ons het meest worden gesteld, hebben we daarom op deze pagina verzameld. Onder de vraag staat direct het antwoord. Mocht uw vraag nog ontbreken, neem dan contact met ons op

Een juiste prijsopgaaf valt of staat met de vloerkeuze die wij in verschillende varianten kunnen maken en passend bij uw wensen. Het is geen vastgesteld eindproduct.  De calculatie van een vloer hangt verder af van verschillende omstandigheden en soorten ondergronden waar we op inspelen. Voor een offerte op maat kunt u een afspraak maken in onze showroom. 

Onderhoud is over het algemeen eenvoudig. De vloeren hoeven bijvoorbeeld niet in de was gezet worden. Giet- en troffelvloeren zijn makkelijk schoon te maken d.m.v. dweilen en/of stofzuigen en bovendien zeer hygiënisch. Een grindvloer of marmerstone is vuil verbergend en daarbij volstaat stofzuigen en periodiek een grondige dieptereiniging met water.  U ontvangt na aanschaf altijd een onderhoudsadvies welke is afgestemd op uw specifieke vloer.   

Ja dat kan mits de plavuis een goede hechtende verbinding heeft met de ondergrond. De vloer word vooraf altijd mechanisch opgeruwd. De noodzaak voor egalisatie is afhankelijk van de soort tegel en de gekozen vloer. Bij smeervloeren is het meestal niet nodig.

Als u niet op de vloer doucht is in principe elke vloer mogelijk. Als de vloer moet aansluiten op de douche met een drain of put hebben we speciaal ontwikkelde troffelvloeren welke op afschot gelegd kunnen worden en ook uitgevoerd worden met een anti slip toplaag. Tevens word er een holle plint aangebracht welke zorgt voor een perfecte waterafdichting. Een kitvoeg is niet meer nodig. Andere vloeren zijn ongeschikt.

Ja,  alle Unica Vloeren kunnen toegepast worden op een vloer met vloerwarming. De warmtegeleiding is bij al onze producten goed. Er kunnen alleen wat details nodig zijn zoals de randafwerking e.e.a. afhankelijk van de vloeropbouw. Dit word altijd besproken in ons vloeradvies indien u besluit tot opdracht. Indien nodig kunnen wij ook extra werkzaamheden verzorgen m.b.t. de sleuven of egaliseren. 

Dit is afhankelijk van het soort vloer, de gekozen opties en het oppervlakte. Als richtlijn voor een woning word een grindvloer en marmerstone in 2-3 dagen aangebracht. De troffelvloeren en gietvloeren worden in 4-5 dagen aangebracht. Hierna volgt de droogtijd die afhankelijk is van het product.

In het algemeen geldt dat na het aanbrengen van de laatste laag, de vloer na 3 x 24 uur mechanisch en na 7 x 24 uur chemisch en met water belast mag worden.

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews