Grindvloeren2018-12-20T15:44:07+01:00

Wat is een grindvloer?

Een Unica Grindvloer combineert de voordelen van een ’harde’ vloer (de duurzaamheid en natuurlijkheid van parket en natuursteen) met de eigenschappen van tapijt (de warme uitstraling). Unica Grindvloeren hebben tevens eigenschappen die andere vloeren niet bieden. Zo volgt de grindvloer naadloos elke vorm die een ruimte heeft (ronde wanden, taps toelopende ruimten) of obstakels die in de ruimte staan (pilaren). En de vloeren kunnen geleverd worden in elke gewenste kleur, tint of nuance waarmee het uw persoonlijke smaak onderstreept en naadloos aansluit op het design van uw woning of bedrijf. Welke stijl u ook prefereert: modern, klassiek, Mediterraan, landelijk speels of romantisch, een Unica Grindvloer voelt zich er thuis.

De oorsprong van grindvloeren
Een grindvloer bestaat uit speciaal geselecteerde kwartskorrels en een transparant oplosmiddelvrij bindmiddel. De kwartskorrels komen rechtstreeks uit de natuur, hebben een zeer hoge hardheid en zijn van een eerste klas kwaliteit. Ze worden zorgvuldig gefilterd tot de gewenste korrelgrootte zodat een vrijwel egaal soort grind ontstaat (naturel grind).
Na bewerking ontstaat een vloer met een boeiende structuur. De verfijnde glinstering voegt daar een extra accent aan toe.

Iedereen heeft andere wensen en elk huis wordt anders gebruikt. Om die reden is het belangrijk dat materiaal en verwerking van de vloeren wordt aangepast aan de toepassingseisen zoals de belasting en vervuiling. We hebben daarom verschillende productlijnen ontwikkeld, namelijk Original en Ultimo. Daarop zijn weer speciale varianten mogelijk, zoals flexibiliteit, mattering, PU toplaag, extra zware kwaliteit of een waterdicht.
Door de vele mogelijkheden in samenstelling, afwerkingen en de gunstige eigenschappen zijn Unica grindvloeren geschikt voor ruimtes met een representatief karakter in de woning- en utiliteitsbouw (showrooms, kantoren, praktijkruimte enz.) en aan te brengen op vele soorten ondergronden.

Original: Unica Grindvloer Original is gebonden met een hoogwaardig, transparant en oplosmiddelvrij epoxy bindmiddel met hoge UV weerstand. Speciale additieven verbeteren de sterkte van de vloer en de verwerking van het materiaal tijdens de applicatie, wat van groot belang is voor het optische eindresultaat.

Soorten grindvloerenUltimo: Unica Grindvloer Ultimo is gebonden met een hoogwaardig, transparant en oplosmiddelvrij epoxy bindmiddel met hoge UV weerstand. Speciale additieven verbeteren de sterkte van de vloer en de verwerking van het materiaal tijdens de applicatie, wat van groot belang is voor het optische eindresultaat. Deze uitvoering biedt vanwege de geselecteerde componenten en een hoog kunststofgehalte de hoogste kwaliteit grindvloer. De korrels hebben een sterkere binding tegen uitbreken en de dikkere toplaag geeft een extra hoge slijtvastheid. Unica grindvloer Ultimo hoeft minder frequent gereinigd te worden, is vuilafstotend en heeft een mooie glans.

Polyurethaan: Unica Grindvloer PU is speciaal ontwikkeld voor de vloeren in lichte tinten, Het is samengesteld met een twee componenten speciaal bindmiddel op basis van polyurethaan. Dit bindmiddel heeft een zeer goede resistentie tegen vergelen en krijten door UV-licht t.o.v. de traditioneel toegepaste epoxy gebonden systemen. Het bindmiddel heeft tevens een beduidend hogere flexibiliteit en gunstige geluidabsorbtie coëfficient. De algehele sterkte is minder dan epoxy gebonden systemen.

Gesloten structuur
Grindvloeren hebben van nature een open structuur. Bij nabewerking met een sealing worden de ruimtes tussen de korrels afgedicht. Een grindvloer wordt echter niet glad, de structuur blijft voelbaar. Het specifieke karakter van de vloer verandert er wel door. In een woonhuis is een sealing doorgaans niet nodig. Het is aan te raden in ruimtes waar grote belasting of vervuiling te verwachten is zoals winkels, kantoren en eventueel de natte ruimtes in de woning. Verkrijgbaar in zijdeglans en glans.

Nòg meer unieke karaktertrekjes

Een grindvloer voelt minder koud aan dan stenen vloeren en is ook op blote voeten prettig beloopbaar. Het heeft de warme uitstraling van vloerbedekking. Omdat Unica Grindvloeren naadloos van plint tot plint wordt gelegd, zorgt het voor een optisch verruimend effect waardoor elke kamer een stuk groter lijkt. De vloeren zijn niet krasgevoelig, zijn veilig stroef en zorgen voor een prettiger akoestiek dan andere harde vloeren. Bovendien is een grindvloer bijzonder duurzaam en bezit daardoor een langdurige, natuurlijke schoonheid.

Profielen

Op de plaatsen waar de grindvloer beëindigd moet worden, zoals bij  een deurmat, voegen of een convectorput, worden profielen geplaatst. De profielen zijn even hoog als de grindvloer en vormen samen met de vakkundige applicatie een buitengewoon strakke afwerking. Profielen zijn in diverse materialen en uitvoeringen leverbaar.

Eigenschappen

  • Slijtvast, sterk en duurzaam
  • Naadloos (ruimtelijk effect)
  • Houd de ruimte stofarm
  • Geluidsabsorberend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Goed chemicaliënbestendig

De laagdikte en het gewicht van grindvloeren

Korrelgrootte   2-3 mm     3-4 mm     4-6 mm  
 Vloerdikte ± 8 mm 10 mm 15 mm
 Gewicht per m2 12,5 kg 15 kg 20 kg

Grindvloeren lagen

Kleurstalen grindvloerenHet naturel grind is klaar voor gebruik, maar kan ook worden geverfd. In elke kleur en vrijwel elke nuance. Een grindvloer is leverbaar in vele kleuren, van warme terra tinten tot moderne antraciet tinten en van fleurige trendy kleuren tot strakke aluminium metallic kleuren. In onze showroom kunt u nader kennismaken met ons assortiment. De kleurkeuze wordt gedaan aan de hand van een kleurstaal en wij staan u te allen tijde graag terzijde. Als u alvast wat inspiratie wilt opdoen, kunt u onze kleurenwijzer gebruiken.

Combinaties van kleuren geven een fantastisch effect.
Zo kunt u een tintje aluminium of leverkleur toevoegen aan een vloer met als basiskleur antraciet. U kunt dus een eigen kleurencombinatie maken van de vloer die bij uw specifieke interieur past. Hiervan kunt u een kleurstaal laten maken die u thuis rustig kunt bekijken en vergelijken met bijvoorbeeld de keuken, meubelen of andere elementen die voor u belangrijk zijn.
Maar ook vlakverdelingen met contrasterende kleuren zijn blikvangers. Of verschillende profielen in aluminium, messing of zwart.
De mogelijkheden zijn, zonder overdrijven, eindeloos!

Unica grindvloeren hebben een open structuur.
Dat heeft tot gevolg dat stofdeeltjes op onzichtbare wijze tussen de korrels komen te liggen. U zult direct merken dat er veel minder stof in huis ronddwarrelt. Alleen daardoor al is de grindvloer uitermate geschikt voor mensen met allergische aanleg en is de vloer niet alleen een aanrader voor woonkamers, maar zeker ook voor slaapkamers.
Een grindvloer is eenvoudig te reinigen. Stof is door de anti-statische eigenschappen gemakkelijk te verwijderen met een stofzuiger. Gaat er eens een kop koffie of een glas wijn om, dan is het gebruik van een borstel en lauw water voldoende om de vlek te verwijderen.

Eén of twee keer per jaar moet de grindvloer grondiger gereinigd worden: eerst met een neutraal schoonmaakmiddel en water, waarna een alleszuiger het vocht opzuigt, de vloer nagespoeld wordt en weer droog gezogen. Wanneer u beschikt over een alleszuiger, kunt u dit eenvoudig zelf doen
Omdat niet elke waterzuiger en/of cleaner goede resultaten heeft, zijn er diverse onderhoudsproducten bij Unica Vloer verkrijgbaar.
Natuurlijk ontvangt u bij een Unica vloer een uitgebreid onderhoudsadvies.

Heeft u een vraag neem dan contact met ons op en maak een afspraak.
Röntgenstraat 6, 3261 LK Oud-Beijerland
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag op afspraak. Wilt u advies? Maak dan een afspraak!
Tel:  0186 – 61 69 01,  info@unicavloeren.nl


Unica vloeren zijn geschikt voor woningen, kantoren, winkels, scholen, openbare ruimtes, showrooms en grote projecten