Marmerstone2018-12-20T15:36:48+01:00

Wat is Unica Marmerstone?

Unica Marmerstone bestaat uit speciaal geselecteerde marmersoorten en een transparant oplosmiddelvrij bindmiddel. Het marmer komt rechtstreeks uit de natuur en wordt gemaakt van grote marmerblokken die gebroken worden. Na het breken van deze brokken natuursteen worden de stukken marmer getrommeld om de scherpe kanten er vanaf te halen. Unica Vloeren levert 25 basiskleuren die alleen uit de natuurlijke kleur van marmer zijn samengesteld. Door het natuurlijke karakter zijn kleurverschillen mogelijk.
Bij toepassing dient men hier rekening mee houden. Het is mogelijk verschillende basiskleuren te mixen voor een extra effect.
De steenmaat kunt u ook zelf bepalen. De korrels variëren van 1-4 mm, 4-6 mm en 6-12 mm.

Marmerstone vloeren zijn vergelijkbaar met grindvloeren en hebben dezelfde eigenschappen. Unica Marmerstone kent een luxe, maar eveneens een natuurlijke uitstraling. Het marmerstone voelt minder koud aan dan stenen vloeren en is ook op blote voeten prettig beloopbaar. Het heeft de warme uitstraling van vloerbedekking. Omdat marmerstone naadloos van plint tot plint wordt gelegd, zorgt het voor een optisch verruimend effect waardoor elke kamer een stuk groter lijkt.
De vloer is verder niet krasgevoelig, is veilig stroef en zorgt voor een prettiger akoestiek dan andere harde vloeren. Bovendien is het bijzonder duurzaam en bezit de vloer daardoor een langdurige, natuurlijke schoonheid”.

Door de vele mogelijkheden in samenstelling, afwerkingen en de gunstige eigenschappen zijn Unica Marmerstone geschikt voor ruimtes met een representatief karakter in de woning- en utiliteitsbouw (showrooms, kantoren etc.) en aan te brengen op vele soorten ondergronden.

De eigenschappen van marmerstone zijn:

  • Slijtvast, sterk en duurzaam
  • Naadloos
  • Geluidsabsorberend
  • Onderhoudsvriendelijk

Dikte en gewicht van de vloer

Korrelgrootte 1-4 mm 4-8 mm 6-12 mm
Vloerdikte ± 8 mm 10 mm 15 mm
Gewicht per m2 14 kg 17 kg 25 kg

Marmerstone lagen

MarmerblokMarmerstone kan worden aangebracht in 25 prachtige natuurlijke kleuren en in diverse korrelgroottes. De korrelgrootte van Marmerstone is afhankelijk van de toepassingseisen: hoe groter de belasting en de vervuiling, hoe kleiner de korrel. In de standaard uitvoering is Marmerstone een epoxy gebonden vloer. Er is ook een speciale uitvoering samengesteld met een bindmiddel op basis van polyurethaan. Marmerstone PU is speciaal ontwikkeld voor de vloeren in lichte tinten en voor buitentoepassingen. Dit bindmiddel heeft een zeer goede resistentie tegen vergelen en krijten door UV-licht t.o.v. de traditioneel toegepaste epoxy gebonden systemen.
Marmerstone PU heeft tevens een beduidend hogere flexibiliteit en gunstige geluidabsorptie coëfficiënt. De algehele sterkte is minder dan epoxy gebonden systemen.

Gesloten structuur
Marmerstone wordt over het algemeen met open structuur geleverd. Het is wel mogelijk om de vloer te sealen, maar dit gaat ten koste van het decoratieve karakter. Voor meer informatie raden wij u aan om naar onze showroom te komen, waar u met eigen ogen het verschil tussen een gesealde marmerstone vloer en een open marmerstone vloer kunt bekijken.

Kleurstalen MarmerstoneHulp nodig bij het kiezen van de kleur?

Het bijzondere van marmerstone is dat er geen verf aan te pas komt. De vloeren zijn. De kleuren zijn puur natuur en er zijn 25 basiskleuren. Uiteraard zijn mengingen van kleuren mogelijk. Door het natuurlijke karakter is het echter wel mogelijk dat er kleine afwijkingen in de kleur zijn. Vlakverdelingen met contrasterende kleuren zijn blikvangers. Of verschillende profielen in aluminium, zwart of kleur.

In onze showroom kunt u nader kennismaken met het assortiment en diverse mogelijke kleurencombinaties. U kunt ook een eigen kleurencombinatie maken van de vloer die bij uw specifieke interieur past. Hiervan kunt u een kleurstaal laten maken die u thuis rustig kunt bekijken en vergelijken met bijvoorbeeld de gordijnen en de meubels. De kleurkeuze wordt altijd gedaan aan de hand van een monster. Bij uw keuze staan wij u te allen tijde graag terzijde.

Als u alvast wat inspiratie wil opdoen, kunt u onze kleurenwijzer gebruiken.

Unica Marmerstone is eenvoudig te reinigen. In de open structuur is marmerstone in onderhoud hetzelfde als de grindvloer. Door de open structuur verdwijnen stofdeeltjes op onzichtbare wijze tussen de korrels verdwijnen. U zult direct merken dat er veel minder stof in huis ronddwarrelt. Alleen daardoor al is Marmerstone uitermate geschikt voor mensen met allergische aanleg en is Marmerstone niet alleen een aanrader voor woonkamers, maar zeker ook voor slaapkamers. Het stof is door de anti-statische eigenschappen van het Marmerstone gemakkelijk te verwijderen met een stofzuiger.

Gaat er eens een kop koffie of een glas wijn om, dan is het gebruik van een borstel en lauw water voldoende om de vlek te verwijderen. Ideaal, en niet alleen voor gezinnen met kinderen! Eén of twee keer per jaar moet het Marmerstone grondiger gereinigd worden: eerst met een neutraal schoonmaakmiddel en water, waarna een alleszuiger het vocht opzuigt, de vloer nagespoeld wordt en weer droog gezogen. U kunt dit eenvoudig zelf doen, als u beschikt over een alleszuiger. Omdat niet elke waterzuiger en/of cleaner goede resultaten heeft, zijn er diverse onderhoudsproducten bij Unica verkrijgbaar. Wij adviseren u daarom ook hiervan gebruik te maken. Natuurlijk ontvangt u na het aanbrengen van de vloer een uitgebreid onderhoudsadvies.

Heeft u een vraag neem dan contact met ons op en maak een afspraak.
Röntgenstraat 6, 3261 LK Oud-Beijerland
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag op afspraak. Wilt u advies? Maak dan een afspraak!
Tel:  0186 – 61 69 01,  info@unicavloeren.nl


Unica vloeren zijn geschikt voor woningen, kantoren, winkels, scholen, openbare ruimtes, showrooms en grote projecten