Rolcoating

Wat zijn Unica High build rolcoating vloeren?

Als er vooral eisen worden gesteld aan het stofvrij maken van de ondergrond met goede reinigingseigenschappen en een hoge slijtvastheid, dan is een Unica High build rolcoating een goede oplossing voor een lager budget. De rolcoating vloeren kunnen onder andere worden toegepast in industriehallen, werkplaatsen, opslagruimtes, garages, fabrieken, magazijnen, productiehallen en bouwmarkten. Een High build rolcoating kan men vergelijken met een gietvloer, alleen is deze minder dik dan een gietvloer en daardoor voordeliger. Het is een laag die niet bladdert en ten opzichte van een betonverf afhankelijk van de keuze 3-10 x zo dik is.

Een vloercoating is op vrijwel elke ondergrond aanbrengen, maar dit vloertype is vooral heel geschikt voor cement-, beton- en anhydrietgebonden ondervloeren. Vaak is er bovendien eerst een mechanische bewerking van de vloer nodig, zoals bijvoorbeeld schuren, slijpen of stralen. Bij een coating zullen kleine oneffenheden in de ondergrond vaak zichtbaar blijven. Bij gietvloeren kan dat deels worden ondervangen door de grotere laagdikte en het zelfnivellerend vermogen van het product. Voor meer informatie kunt u uiteraard te allen tijde contact met ons opnemen.

NOA afbouwgarantie

Soorten vloercoatings

Bij vloercoatings is het volgende onderscheid in laagdiktes te maken:

 

 • A. Rolcoatings tot ca. 100 μm droge laagdikte (worden tot de dunlaag/verfachtige systemen gerekend). Deze coatingsystemen leveren géén toegevoegde waarde aan de mechanische belastbaarheid van de oorspronkelijke ondergrond. In bepaalde gevallen kan wel een verbeterde slijtvastheid en bestendigheid tegen chemicaliën worden bereikt, voor zover de coating niet mechanisch is beschadigd.
 • B. Rolcoating vanaf 250 μm tot 500 μm droge laagdikte (worden tot de meer bodyhoudende vloercoatings gerekend) en laagdiktes tussen 500 μm en 1000 μm (aangebracht met rakel en doorgerold, vormen een overgangsgebied tussen deze categorie en Gietvloeren). Dit coatingsysteem biedt een geringe meerwaarde ten aanzien van mechanische belastbaarheid. De meerwaarde van het systeem ten aanzien van chemicaliënbelasting is aanzienlijk, mits het hierop is afgestemd.

Het bijzondere aan epoxy vloercoating is dat er aan de al bestaande eigenschappen nog extra kenmerken toegevoegd kunnen worden. 

 • Antislip: De keuze daarvoor kan gemaakt worden om de vloer veiliger te maken. Als er vloeistof op een gladde vloer ligt, zorgt dat geheid voor ongelukken. Met antislip kan dat voorkomen worden. 
 • ESD:  Zo kan de epoxy vloercoating ook in een ESD ruimte een uitstekende keuze zijn, want de vloer kan antistatisch worden uitgevoerd. 
 • Decoratief:  Door een matte  toplaag aan te brengen krijgt de coating een strakker uiterlijk, een duurzame bescherming  en vermindert de aanhechting van vuil. 

 

Indien gewenst kunnen we ook de belijning aanbrengen, of pictogrammen (pijlen, mannetjes, etc.). 

 

Eigenschappen Unica High build rolcoating: 

 • Gemakkelijk in onderhoud; 
 • Sterk en slijtvast, 
 • Vloeistof dichte voorziening 
 • Naadloos; 
 • Voor elke toepassing een geschikt systeem; 
 • Prijstechnisch zeer aantrekkelijk; 
 • Leverbaar in talloze RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren. 

Toepassingen

De high build vloercoating is breed toepasbaar zoals Industriehallen, werkplaatsen, opslagruimtes, garages, fabrieken, magazijnen, productiehallen en bouwmarkten

Machines, zwaar materiaal en chemicaliën kunnen een verwoestende uitwerking hebben op een bedrijfsvloer, en daar dient u bij de keuze van uw vloer rekening mee te houden. Een vloercoating is geschikt voor lichte tot halfzware belasting. 

Meer informatie over Unica rolcoating vloeren?

Wilt u meer informatie over onze Unica rolcoating vloeren? Neem gerust contact met ons op via het algemene nummer: +31(0)186 – 616 901 Ook kunt u ons mailen voor meer via informatie: info@unicavloeren.nl of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, troffelvloeren, gietvloeren en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 7 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,7 op basis van 7 reviews