19 september 2022 Denise van Keulen

Checklist bij offerte aanvraag vloeren

De eerste stap is gezet, u heeft besloten een nieuwe vloer aan te schaffen. Het is duidelijk dat het prijskaartje een grote rol speelt bij de aankoop. Tijdens de oriëntatiefase lijkt het soms alsof er overal een voordelige keus te maken is. Ook komt het vaak voor dat de prijzen, welke in de offertes worden weergegeven, vanaf prijzen zijn. Om achteraf niet verrast te worden door bijkomende kosten, geven wij u in dit artikel alvast een checklist bij het op laten maken van een offerte.  Let op: deze checklist geeft uiteraard geen indicatie van het vakmanschap. De kwaliteit van de vloeren wordt vooral bepaald door werkvoorbereiding, hoogwaardige materialen, aantal arbeidsuren en opgeleide & vakbekwame vloerenleggers.

Check in de offerte of de volgende punten opgenomen zijn:

  • vermelding gekozen assortiment;
  • een specifieke voorbehandeling van de ondervloer (plaatmateriaal, etsen, stralen);
  • het uitvoeren van eventuele reparaties ondervloer;
  • het aanbrengen van een specifieke primer;
  • het plaatsen van profielen;
  • de applicatie (van bijvoorbeeld siergrind);
  • eventuele nabehandelingen;
  • het overige materiaal;
  • de garantietermijn (tip: bij vloerenleveranciers die aangesloten zijn bij de NOA is een garantieperiode van vijf jaar gebruikelijk).

 

Vanzelfsprekend wil je naast een mooie vloer ook een vloer aanschaffen die vele jaren meegaat. Helaas zijn er in de praktijk veel voorbeelden waarbij een “eenmalige aanbieding” een nachtmerrie blijkt te zijn, omdat de werkzaamheden niet behoorlijk wordt uitgevoerd. Hier vind je alvast  8 Tips voor aanschaf vloer die je helpen bij het kiezen van een goede vloerenleverancier.
We wensen je veel succes bij het kiezen van een juiste vloer! Heb je nog aanvullingen voor onze checklist? Geef gerust je mening onder dit artikel! Voor vragen over onze naadloze vloeren kun je of ons direct bellen via 0186 – 616 901. We helpen je graag verder!

Gerelateerde blogs

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews