21 juni 2022 Denise van Keulen

Reiniging korrelvloeren!

Let op: gebruik van zeephoudende producten bij het reinigen van een grindvloer, troffelvloer of een marmerstone vloer (korrelvloeren) is niet altijd gewenst. Door onvoldoende naspoelen en nazuigen kan er namelijk ‘film’ achterblijven op de vloer. Dit voorbeeld geeft aan dat elke vloer een ander soort onderhoud nodig heeft. En juist dat onderhoud kan ook weer invloed hebben op de uitstraling. Korrelvloeren hebben door de open structuur ander onderhoud nodig dan andere stenen vloeren. De restanten van zeep hebben bijvoorbeeld een negatieve werking op de korrelvloer. In dit artikel geven we tips hoe de korrelvloeren het beste onderhouden kunnen worden.

Unica Cleaners Naadloze vloeren

Unica Cleaners Naadloze vloeren

Onderhoud korrelvloeren

Interieurgrind van goede kwaliteit heeft een hoge bestendigheid. Vlekken als rode wijn en koffie zijn snel en makkelijk te verwijderen met behulp van een borsteltje en lauw water. Stof en inloopvuil laten zich makkelijk opzuigen. De grindvloer een keer per jaar goed schrobben is meestal voldoende, afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Een goede waterstofzuiger is onontbeerlijk voor het opzuigen van het vuile water. Bespaar hier nooit op. Nog beter is een waterzuiger met sproei-extractie methode.

Onderhoud op maat

Korrelvloeren vragen om een op het product afgestemd onderhoud en middelen om vervuiling op te lossen en te verwijderen. Er zijn veel cleaners in de handel die niet voor korrelvloeren bedoeld zijn. Deze reinigingsproducten kunnen de vloeren zelfs aantasten. In het grote aanbod neutrale reinigingsmiddelen op de markt zitten soms een aantal producten, dat bijvoorbeeld siliconen bevatten of vettig zijn, hetgeen een negatieve werking heeft op de korrelvloer. Om deze reden raden wij voor de reiniging aan gebruik te maken van daarvoor ontwikkelde reinigingsmiddelen.

Wilt u meer weten over het onderhoud van korrelvloeren, neem dan gerust een kijkje op onze website. Wij wensen u veel succes bij het onderhoud van uw vloer!

Gerelateerde blogs

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews