Troffelvloeren2021-01-15T13:45:57+01:00

Wat is een troffelvloer?

De Unica Troffelvloer is zeer geschikt voor toepassing in ruimtes met een intensief gebruik waarbij een decoratieve uitstraling gewenst of vereist is. Het is een ambachtelijke vloer met een robuuste industriële uitstraling. De troffelvloer wordt aangebracht met een vloerspaan en is ondergrond volgend. De handmatig aangebrachte troffelvloer is slechts 6 mm dik. Deze compacte mortel is opgebouwd uit een mix van kunsthars en vier geselecteerde gradaties ingekleurde kwartskorrels. De juiste mengverhouding van deze vier korrelgradaties garandeert een zeer dichte structuur die de Unica Troffelvloeren heel robuust, duurzaam en onderhoudsvriendelijk maakt. De fijnkorrelige structuur van de vloer wordt dichtgezet met een transparante toplaag. Zo ontstaat een volledig gesloten en slijtvaste vloer, een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Door deze unieke eigenschappen heeft dit vloertype een breed toepassingsgebied.

Toepassingen van troffelvloeren
De troffelvloeren worden oorspronkelijk vanwege de hoogwaardige chemische en mechanische eigenschappen voornamelijk als functionele vloer in o.a. de bedrijfsruimtes en natte ruimten gebruikt. Ook wordt de troffelvloer steeds meer toegepast als decoratieve vloerafwerking in o.a. de horeca, woonhuizen, kantines en kantoren.

Kortom, de troffelvloeren zijn onder meer een oplossing voor:
Behandelkamers
Winkels
Grootkeukens
Kleedruimtes
Sanitaire ruimtes
Bakkerijen
Kantines
Kantoren
Garages
Woonhuizen
Restaurants
Slagerijen

De troffelvloeren worden toegepast in ruimtes waar grote belasting of vervuiling te verwachten is zoals bijvoorbeeld winkels, horeca en kantines. De vloer is ook bijzonder geschikt voor de natte ruimtes van een gebouw. De afwerking van deze vloeren zijn standaard glanzend en als extra kan de vloer mat worden uitgevoerd. De matte uitvoering word doorgaans aangebracht in ruimtes met een decoratief karakter, zoals showrooms. Wanneer een ruimte antislip moet zijn is de vloer altijd mat.

Ook worden er veelvuldig combinaties gemaakt met Unica grindtapijt. Daar waar de decoratieve en functionele vertrekken samenkomen, is een streepje profiel van slechts 2 mm breed de enige onderbreking en zijn er geen hoogteverschillen.

Profielen en holle plinten
Op de plaatsen waar de troffelvloer beëindigd moet worden, zoals bij een deurmat, voegen of een convectorput, worden profielen geplaatst. De profielen zijn even hoog als de troffelvloer en vormen samen met de vakkundige applicatie een buitengewoon strakke afwerking. Profielen zijn in diverse materialen en uitvoeringen leverbaar. Ook is het mogelijk om een vloeiende overgang van horizontaal naar verticaal werk te maken. Zo kunnen er sanitaire plinten worden gemaakt die een naadloze, waterdichte verbinding vormen met tegelwerk op de wanden.

Troffelvloer icm holle plint

  • Een hoge chemicaliënbestendigheid
  • Zeer goede mechanische eigenschappen (slag-, stoot- en slijtvast)
  • Vloeistofdicht
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Na 24 uur beloopbaar
  • Naadloos (ruimtelijk effect)
  • Stroef (met antislip afwerking)

Dikte en gewicht van de troffelvloer

Korrelgrootte 0,3-1,2 mm 0,7-1,2 mm
Vloerdikte ± 6 mm 6 mm
Gewicht per m2 10 kg 10 kg

Troffelvloeren lagen

Kleuren troffelvloerenIn onze showroom kunt u nader kennismaken met het assortiment en diverse mogelijke kleurencombinaties.
U kunt ook een eigen kleurencombinatie maken van de vloer die bij u past. Hiervan kunt u een kleurstaal laten maken die u in uw eigen omgeving kunt bekijken. De kleurkeuze wordt altijd gedaan aan de hand van een monster. Bij uw keuze staan wij u te allen tijde graag terzijde.

Als u alvast wat inspiratie wil opdoen, kunt u onze kleurenwijzer gebruiken.

Troffelvloer in operatiekamer

Een Unica troffelvloer is zeer eenvoudig te reinigen. Het stof is door de antistatische eigenschappen gemakkelijk te verwijderen met een stofzuiger.
Let op: dit dient wel een stofzuiger te zijn met een zuigmond en borstel om krassen te voorkomen. Eventueel kan los en droog vuil ook aangeveegd worden met een zachte bezem. De natte reiniging van een troffelvloer geschiedt met een oplossing van water en een cleaner.

Omdat niet elke waterzuiger en/of cleaner goede resultaten heeft, zijn er diverse onderhoudsproducten bij Unica Grind verkrijgbaar.
Wij adviseren u daarom ook hiervan gebruik te maken. Natuurlijk ontvangt u na het aanbrengen van de troffelvloer een uitgebreid onderhoudsadvies.

Bezoek onze showroom

Openingstijden showroom:

Wegens de Coronamaatregelen is de showroom alleen op afspraak geopend. 

Maandag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag alleen op afspraak

Röntgenstraat 6, 3261 LK Oud-Beijerland
info@unicavloeren.nl
Telefoon 0186 – 61 69 01
Fax 0186 – 68 30 26
KvK: 23062711


Unica vloeren zijn geschikt voor woningen, kantoren, winkels, scholen, openbare ruimtes, showrooms en grote projecten