Troffelvloeren

Wat is een troffelvloer precies?

Bent u op zoek naar een sterke en robuuste vloer met een industriële uitstraling? De Unica Troffelvloer is de perfecte keuze voor intensief gebruikte ruimtes. Onze troffelvloer is ambachtelijk aangebracht met een vloerspaan en is ondergrond volgend. Met een dikte van slechts 6 mm is deze vloer compact en sterk.

De Unica Troffelvloer is samengesteld uit een mix van kunsthars en vier zorgvuldig geselecteerde gradaties ingekleurde kwartskorrels. De juiste verhouding van deze korrelgradaties resulteert in een zeer dichte structuur die de troffelvloer sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk maakt. De fijnkorrelige structuur van de vloer wordt afgewerkt met een transparante toplaag, waardoor de vloer volledig gesloten en slijtvast is.

Met de Unica Troffelvloer combineert u functionaliteit met esthetiek. Dankzij de unieke eigenschappen is deze vloer geschikt voor diverse toepassingen. Kies voor de stoere, industriële uitstraling van de Unica Troffelvloer en geniet van een vloer die tegen een stootje kan. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over deze sterke troffelvloer!

NOA afbouwgarantie

Ontdek de Diverse Mogelijkheden van Troffelvloeren

De Unica Troffelvloer is een veelzijdige vloerafwerking die voornamelijk wordt gebruikt vanwege haar hoogwaardige chemische en mechanische eigenschappen. De troffelvloer wordt toegepast in bedrijfsruimtes en natte ruimten, maar steeds vaker ook als decoratieve vloer in woningen, praktijkruimtes, kantines en kantoren.

De Unica Troffelvloer biedt een oplossing voor diverse omgevingen en toepassingen, waaronder:

  • Decoratief: Ideaal voor woonhuizen, winkels, praktijkruimtes en kantoren, en restaurants, waar esthetiek van cruciaal belang is.
  • Functioneel: Geschikt voor behandelkamers, kleedruimtes, grootkeukens en kantines, garages en sanitaire ruimtes, waar duurzaamheid en hygiëne prioriteit hebben.

Met de Unica Troffelvloer haalt u niet alleen een functionele vloer in huis, maar ook een decoratieve. Deze hoogwaardige vloer combineert esthetiek met duurzaamheid, waardoor het de perfecte keuze is voor uiteenlopende omgevingen. Kies voor de Unica Troffelvloer en geniet van de vele voordelen die deze vloer te bieden heeft.

Unica Troffelvloer: Maatwerk Oplossingen voor Elke Toepassing

Het onderscheidende kenmerk van onze aanpak is dat we de Unica Troffelvloer specifiek op maat samenstellen voor elke individuele toepassing. We begrijpen dat geen enkele ruimte hetzelfde is, daarom bieden we geen standaardvloer, maar een vloer die volledig is afgestemd op uw wensen en de specifieke eisen van de ruimte.

Een hoogwaardige en duurzame troffelvloer vereist een zorgvuldige samenstelling van verschillende componenten, en bij Unica hebben we deze componenten in de loop der jaren geperfectioneerd. Elk aspect van de vloer, van de gebruikte materialen tot de afwerkingsdetails, wordt nauwgezet ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en functionaliteit.

Kortom, bij Unica gaat het niet alleen om het leveren van een vloer, maar om het leveren van een oplossing die perfect past bij uw behoeften en de specifieke omgeving waarin de vloer wordt toegepast. Met onze expertise en toewijding aan maatwerk kunt u erop vertrouwen dat uw Unica Troffelvloer niet alleen sterk en duurzaam is, maar ook esthetisch en functioneel perfect past bij uw project. En dat het hierbij gaat om specialistenwerk, een ware ambacht, kunt u ontdekken in onze blog “De Kunst van Troffelvloeren: Waarom Specialisten Onmisbaar Zijn”.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken en te ontdekken waarom wij uitblinken in vakmanschap en maatwerk.

 

Verken de Veelzijdige Eigenschappen van Troffelvloeren

Met een Unica Troffelvloer kunt u een scala aan mogelijkheden ontdekken voor uw ruimte. Deze vloer is bijzonder geschikt voor omgevingen met zware belasting of vervuiling, zoals winkels, horeca en kantines. Maar ook in woningen is de troffelvloer zeer populair vanwege zijn robuuste, industriële uitstraling en gemakkelijke reinigbaarheid. Bovendien is de vloer ideaal voor natte ruimtes in een gebouw.

Standaard wordt de Unica Troffelvloer afgewerkt met een glanzende toplaag, maar op aanvraag kan de vloer ook mat worden uitgevoerd. De matte afwerking wordt vooral toegepast in ruimtes met een decoratief karakter, zoals woningen en showrooms. In ruimtes waar antislip eigenschappen vereist zijn, is de vloer altijd mat.

Daarnaast kunnen Unica Troffelvloeren ook uitstekend worden gecombineerd met Unica grindvloeren. Door een smalle streep van slechts 2 mm breed toe te passen, ontstaat een naadloze overgang zonder hoogteverschillen tussen decoratieve en functionele ruimtes.

Profielen

Profielen vormen een essentieel onderdeel van de afwerking van een troffelvloer, met name op plaatsen waar de vloer moet worden beëindigd, zoals bij deurmaten, voegen of convectorputten. Deze profielen, die even hoog zijn als de troffelvloer zelf, worden zorgvuldig geïnstalleerd om een naadloze en strakke afwerking te garanderen. Dankzij de vakkundige plaatsing zorgen de profielen voor een perfecte overgang en een uniforme uitstraling van de vloer. Bovendien zijn profielen verkrijgbaar in diverse materialen en uitvoeringen, zodat ze naadloos kunnen worden afgestemd op de specifieke esthetiek en functionele eisen van elke ruimte.

 

Holle plinten

Het is ook mogelijk om een vloeiende overgang te maken van horizontaal naar verticaal werk, zodat sanitaire plinten kunnen worden gemaakt die een naadloze, waterdichte verbinding vormen met tegelwerk op de wanden.

Kies voor de vele mogelijkheden van de Unica Troffelvloer!

Eigenschappen van troffelvloeren

  • Een hoge chemicaliënbestendigheid: Troffelvloeren zijn oersterke en zeer onderhoudsvriendelijke vloeren. Troffelvloeren zijn van zichzelf stroef en hebben een gesloten structuur en zijn daarom bestand tegen zware belasting en zelfs tegen diverse chemicaliën en zuren. E.e.a. afhankelijk van de samenstelling en eindafwerking. Dit maakt ze geschikt voor ruimtes met veel belasting en vervuiling.
  • Zeer goede mechanische eigenschappen (slag-, stoot- en slijtvast): De fijnkorrelige structuur wordt bij troffelvloeren dichtgezet met een transparante toplaag. Op deze manier ontstaat een volledig gesloten en slijtvaste vloer. Dit vormt de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek, waardoor de vloer in veel ruimtes toepasbaar is.
  • Vloeistofdicht: Troffelvloeren zijn vloeistofdicht, omdat de fijnkorrelige structuur wordt dichtgezet met een transparante toplaag. Dit maakt de vloeren geschikt voor natte ruimtes. De vloeren zijn in antislip verkrijgbaar. In dit geval is de vloer altijd mat.
  • Gemakkelijk te reinigen: Een Unica troffelvloer is heel makkelijk in onderhoud, omdat de vloeren glad en naadloos zijn en een vloeistofdicht oppervlak hebben. U ontvangt na het aanbrengen van de troffelvloer een uitgebreid onderhoudsadvies. Verder zijn er bij Unica Vloeren diverse onderhoudsproducten verkrijgbaar, zoals cleaners en waterzuigers.
  • Na 24 uur beloopbaar: De vloer is afhankelijk van de soort al na 24 uur weer beloopbaar en na 48 uur volledig bruikbaar.
  • Naadloos (ruimtelijk effect): Troffelvloeren zijn naadloos, wat optisch ruimtes groter doet lijken. Ook zijn de decoratieve troffelvloeren door het naadloze karakter makkelijk te combineren met meubels en zorgen ze voor meer rust in een ruimte.
  • Stroef (met antislip afwerking): De vloeren zijn van zichzelf al stroef, maar kunnen doormiddel van een extra afwerkingslaag ook antislip worden gemaakt. Dit voorkomt de kans op vallen, zelfs in natte ruimtes.

Dikte en gewicht van de troffelvloer

Korrelgrootte 0,3-1,2 mm 0,7-1,2 mm
Vloerdikte ± 6 mm 6 mm
Gewicht per m2 10 kg 10 kg

 

troffelvloeren laagdikte Unica

 

Troffelvloeren zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Reinigen

Een Unica Troffelvloer is zeer eenvoudig te reinigen. Dankzij de antistatische eigenschappen is stof gemakkelijk te verwijderen met een stofzuiger. Gebruik een stofzuiger met een zuigmond en borstel. Los en droog vuil kan ook aangeveegd worden met een zachte bezem.

Voor de natte reiniging van de troffelvloer gebruikt u een oplossing van water en cleaner. Omdat niet elke waterzuiger en/of cleaner goede resultaten geeft, adviseren wij om gebruik te maken van onze onderhoudsproducten. Na het aanbrengen van de troffelvloer ontvangt u van ons een uitgebreid onderhoudsadvies. Zo kunt u uw Unica Troffelvloer gemakkelijk schoonhouden.

Preventieve maatregelen

Een preventieve maatregel ter voorkoming van aanhechting van vuil en vocht, is het plaatsen van geschikte en voldoende entreevoorzieningen. Meer informatie hier over op onze pagina Schoonloopmatten of op de site: Storax.  Onder tafels, stoelen en bureaustoelen adviseert Unica u geëigende doppen, glijders of wielen toe te passen die krassen tegengaan. Meer informatie hier over op onze pagina Beschermdoppen. Bij intensieve belasting van de troffelvloer met zwenkwielen adviseert Unica om  een geëigende beschermingsplaat (bijv. polycarbonaat) onder de zwenkwielen te plaatsen.

 

Meer informatie over Unica Troffelvloeren?

Bent u geïnspireerd door de kunst van troffelvloeren en wilt u er meer over weten? Bij Unica Vloeren staan we klaar om uw vloerdromen werkelijkheid te maken. Onze experts hebben decennialange ervaring in het perfectioneren van troffelvloeren voor diverse toepassingen. Of u nu een strakke, moderne look voor uw woning wilt of duurzame vloeren voor een bedrijfspand nodig heeft, wij hebben de kennis en vaardigheid om aan uw wensen te voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Ontdek hoe Unica Vloeren het verschil kan maken voor uw vloerproject. Samen creëren we vloeren die niet alleen mooi zijn, maar ook jarenlang meegaan.  U kunt ons bellen via het algemene nummer: 0186-616901, mailen via: info@unicavloeren.nl of het contactformulier invullen.

Projecten met een Unica troffelvloer

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 17 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 17 reviews