21 oktober 2022 Denise van Keulen

Stappenplan voor kiezen juiste vloer

Sta eens even stil en kijk naar beneden; de vloer. Iets waar je makkelijk overheen stapt. Toch is de vloer één van de meest sfeerbepalende elementen in een woning. Alleen al door de omvang: gemiddeld bestaat een vierde deel van uw huis uit vloer! De vloer is verder het meest intensief gebruikte deel van het huis. Daarom is de keuze van een vloer zeer bepalend voor uw woonplezier, óók in de toekomst. De keuze van het type vloer en de kleur hebben veel impact op de uitstraling van de ruimte, waarin de vloer wordt gelegd. Met dit artikel helpen wij je stap voor stap om tot de juiste keuze te komen.

Stap 1 – Een nieuw vloer

De eerste stap is in feite al gezet. Dit is de keuze om een nieuwe vloer aan te schaffen.

Stap 2 – Levensstijl

Het is belangrijk je bewust te zijn van je levensstijl. Uit hoeveel mensen bestaan het huishouden? Heb je huisdieren? Komen er veel kinderen over de vloer? Dit zijn allemaal vragen die invloed hebben op het ‘gebruik’ van de vloer.

Stap 3 – Soorten vloeren

Er is een grote verscheidenheid aan vloeren waar je als consument uit kunt kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een trendy vloer die op dit moment ‘hot’ is of kies je liever voor een tijdloze vloer. Moet de vloer kindvriendelijk zijn, makkelijk in onderhoud zijn, een landelijke uitstraling hebben of juist een zeer moderne uitstraling hebben? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tapijt, houten vloeren of stenen vloeren. Maar ook binnen de stenen vloeren heb je een uitgebreid aanbod, zoals grindvloeren, gietvloeren, marmerstone en troffelvloeren.

Donkere Unica Troffelvloer in woonkamer_3

Donkere Unica Troffelvloer in woonkamer_3

Stap 4 – Onderhoud

Bij de oriëntatiefase wordt vaak al een onbewuste keuze gemaakt, omdat er in eerste instantie vooral wordt gekeken naar het uiterlijk en de uitstraling van vloeren. Het is echter ook erg belangrijk om je bewust te zijn van het onderhoudsgemak van de vloeren. Hoe sta je tegenover het onderhoud van de vloer staat? Elke ruimte vergt een ander onderhoudsadvies. En het onderhoud kan ook weer verschillen per huishouden. De keuken kan bijvoorbeeld binnen het ene huishouden erg intensief gebruikt worden, maar binnen een ander huishouden nauwelijks gebruikt worden.

Stap 5 – De ondervloer

De eisen waaraan een ondervloer dient te voldoen, hangen af van de vloer die eroverheen komt te liggen. Elke soort ondergrond heeft weer eigen kenmerken en eigenschappen. Een juiste voorbehandeling van de ondervloer is van essentieel belang voor de kwaliteit.

Voorbereiding gietvloer scheurbehandeling egaliseren en schuren

Voorbereiding gietvloer scheurbehandeling egaliseren en schuren

Stap 6 – Vloerverwarming

Het is belangrijk om na te gaan hoe je tegenover vloerverwarming staat. Niet elke vloer is geschikt voor vloerverwarming. En anderzijds is niet bij elke vloer vloerverwaming nodig. Grindvloeren voelen bijvoorbeeld minder koud aan dan tegels, omdat deze vloeren door de open structuur de omgevingstemperatuur aannemen.

Stap 7 – Keuze van de leverancier

Ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden binnen de vloerenbranche? Dan volgt de keuze van de leverancier. Het is duidelijk dat de vloer een investering is voor je woning of bedrijf. Het is belangrijk om een goede leverancier te kiezen. Hier vind je alvast  8 Tips voor aanschaf vloer die je helpen bij de keuzen van een vakman.

We wensen je veel succes bij het kiezen van een juiste vloer! Kijk voor inspiratie gerust eens bij onze sfeerinspiratie van diverse soorten naadloze vloeren. Voor meer informatie kun je ons ook altijd direct bellen via 0186 – 616 901. We helpen je graag verder!

Gerelateerde blogs

Unica Vloeren: al meer dan 35 jaar vakmanschap

Unica vloeren heeft een breed assortiment met grindvloeren, marmerstone, woonbeton, troffelvloeren, gietvloeren, betonlook en coatings voor consumenten en bedrijven. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er opties mogelijk waarbij wij u graag van persoonlijk advies dienen.

Maak een afspraak
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews
Wij scoren gemiddeld een 9,9 op basis van 15 reviews